Voorwaarden voor de aanschaf van een hamster 

Tegenwoordig vind je alles online via social media of gewoon via het internet, zo dus ook de verkoop van dieren. Omdat iedereen kan reageren op een hamster, heb ik voor mijn hamstery voorwaarden opgesteld waaraan nieuwe eigenaren aan moeten voldoen voordat ze een een hamster adopteren. Dit is ook omdat ik het welzijn van de dieren heel belangrijk vind. 

Verblijf: 

Het toekomstig verblijf van de hamster heeft een afmeting van minimaal 100x50x50cm, ook wel 5000cm2. Dit is een niet doorbroken oppervlakte, dus gekoppelde verblijven en verdiepingen (en/of plateau's) voldoen niet aan deze eis. Een groter verblijf is natuurlijk altijd nóg beter en zal ik ook zeker waarderen. Daarnaast moet het loopwiel in het verblijf minimaal 28 cm zijn. 

Onder het kopje "aanschaf" staan voorbeelden van geschikte verblijven en loopwielen. 

Medische zorg: 

Het kan weleens voorkomen dat het dier ziek wordt, helaas heb ik dat niet volledig in de hand met het fokken. Ondanks dat veel mensen een hamster zien als "het is maar een hamster" heeft het dier net zoveel recht op medische zorg als een hond of kat. Daarom staat dit puntje in mijn voorwaarden, ga naar een dierenarts wanneer dit nodig is. Mocht je twijfelen mag je natuurlijk ook eerst contact opnemen met mij.

Dier retour:

Het kan voorkomen dat je om bepaalde redenen niet meer voor je hamster kan zorgen. Dit kan bijvoorbeeld een verbouwing, verhuizing of allergie etc. zijn. Wanneer je dus de zorg niet meer kan dragen voor een dier, verzoek ik je contact op te nemen met mij en gaan we samen opzoek naar een oplossing, een van deze oplossingen kan zijn dat het dier weer terug naar mij komt. 

Geen fokdieren:

Adopteer je een huisdier bij mijn hamstery dan is dat geen fokdier. Dat betekend dat er dus niet gefokt mag worden met dit dier.

Updates: 

Graag wil ik op de hoogte blijven hoe het gaat met de hamster. Dus niet alleen wanneer het minder goed gaat, ook de leuke dingen zie ik graag. Op deze manier heb ik zicht op mijn lijnen en kan ik dat meenemen in het verder fokken met die lijn dieren.

Solitair: 

Syrische hamsters zijn solitaire dieren, dat betekend dat ze alleen leven. Het is dus niet de bedoeling dat je twee dieren (van mijn hamstery) samen gaat houden. De uitkomst van het samen houden is in de meeste gevallen niet goed voor de hamsters. Mocht je toch graag dieren samen willen houden, moet je toch naar een andere diersoort (bijvoorbeeld, konijn, cavia of ratten) gaan kijken.