Aanschaf

Voor iemand die van dieren houdt is er niks leukers dan een nieuw huisdier, maar het kopen van een hamster, is net zoals bij andere huisdieren een weloverwogen keuze. Voordat je een hamster gaat kopen moet je je goed inlezen en jezelf een aantal vragen stellen. 

Voordat je een hamster gaat aanschaffen

Het is belangrijk om je af te vragen waarom wil ik graag een hamster? Is dat omdat je graag een maatje wilt hebben of door een hamster te hebben meer structuur in je leven te creëren. Daarnaast past een hamster bij je leefstijl? Ook moet je nadenken of je wel tijd hebt voor de verzorging van het dier, kan je de hamster een geschikte huisvesting bieden of heb je andere huisgenoten (evt. allergieën) waar je rekening mee moet houden. Daarnaast om een hamster goed te kunnen verzorgen moet je over de nodige kennis beschikken over de behoefte en verzorging van het dier. Als je een hamster aan gaat schaffen moet je ook over nadenken, wie gaat voor je hamster zorgen als je dat even niet zelf kan. Het kan zijn dat je een keer plant om op vakantie te gaan of je komt onverwacht in het ziekenhuis te liggen voor een langere tijd. Het is dus goed om voor dat soort momenten een alternatief te hebben. 

Heeft u al een ander huisdier in huis, zorg dat dat je ze apart kunt houden. Wanneer je bijvoorbeeld al een kat hebt, zorg dat de kat niet bij het verblijf kan komen en er zeker niet in kan. Hamsters zijn prooidieren en de kat is een roofdier, je kan je voorstellen dat dat voor de hamster stress oplevert. 

Kosten

Een hamster hebben heeft ook bepaalde consequenties, waarmee je goed rekening mee moet houden en van te voren over nagedacht hebben. Het houden van een hamster kost geld. Alleen al de aanschaf van het dier, dit is dan eenmalige kosten. Maar daarna komen er kosten kijken die herhaaldelijk terugkomen, bijvoorbeeld bodembedekking, voeding enz. Je moet ook in je achterhoofd houden dat er onvoorziene kosten kunnen komen, bijvoorbeeld dierenarts kosten in het geval dat de hamster ziek wordt.

Waar ga ik mijn dier aanschaffen?

De makkelijkste plek om een dier aan te schaffen is natuurlijk een dierenwinkel, daar hebben ze vaak wel hamsters zitten. 

 

 

Een dier, in dit geval hamster, cadeau geven? 

Chantal Prins, van Hamstery Phaléne, heeft op haar blog een heel mooie stukken geschreven, de link van de titel brengt je naar haar site:

Een hamster van de kerstman! Doen of niet?

Een hamster aanschaffen voor je kind; dit moet je weten!

 

 

 

 

 

Loopwiel 

Loopwielen heb je in verschillende maten en vormen, dus hoe weet je wanneer je de juiste hebt? Een hamster moet in het wiel met een rechte rug en kop houding kunnen lopen